Butternut squash curry - dynia piżmowa po Indyjsku

1 comment

Przepis na 2 porcje

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu basmanti
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 dynia piżmowa, pokrojona w kostkę
  • 2 łyżki curry
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 4 pomidory pokrojone w kostkę
  • 400g, 1 puszka ciecierzycy
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • natka pietruszki
  • sól
  • papryczka chili

Wykonanie:

Gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie.
Rozgrzewamy oliwę na patelni i szklimy cebulę, dodajemy curry, dynię, chili i smażymy 3 minuty. Teraz dodajemy bulion i gotujemy na małym ogniu przez 15-20 minut. Dodajemy pomidory i ciecierzycę, gotujemy 3-4 minuty, zdejmujemy z ognia dorzucamy jogurt, posiekaną natkę z pietruszki i serwujemy.

1 comment :

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete