Bigos warzywny

No comments

Przepis na 2 porcje

Składniki:


  • łyżka masła
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka zmielonej papryki
  • 1 łyżeczka zmielonego kminku
  • 1 łyżeczka zmielonej kolendry
  • 3 marchewki, pokrojone w kostkę
  • 1 pietruszka, pokrojona w kostkę
  • 3 ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 2 kabaczki, pokrojone w kostkę
  • 200g czerwonej soczewicy
  • 1/2 kostki warzywnej
  • 1 puszka pomidorów
  • garść fasoli szparagowej
  • bazylia, majeranek, oregano
  • sól i pieprz

Wykonanie:


Rozpuszczamy masło w dużym garnku i smażymy cebulę około 5 minut, aż się zeszkli.
Dodajemy posiekany czosnek, przyprawy i smażymy przez 30 sekund. Teraz czas na marchew, pietruszkę i ziemniaki, mieszamy i po 3 minutach dodajemy soczewicę, pomidory, kabaczki, rozpuszczoną kostkę warzywną, pokrojoną fasolę szparagową, gotujemy wszystko 25 minut.

Podajemy z chlebem, ryżem lub ziemniakami.

No comments :

Post a Comment