Butternut squash curry - dynia piżmowa po Indyjsku
Przepis na 2 porcje
Składniki:
- 1 szklanka ryżu basmanti
- 1 łyżka oliwy
- 1 dynia piżmowa, pokrojona w kostkę
- 2 łyżki curry
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 4 pomidory pokrojone w kostkę
- 400g, 1 puszka ciecierzycy
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- natka pietruszki
- sól
- papryczka chili
Wykonanie:
Gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie.
Rozgrzewamy oliwę na patelni i szklimy cebulę, dodajemy curry, dynię, chili i smażymy 3 minuty. Teraz dodajemy bulion i gotujemy na małym ogniu przez 15-20 minut. Dodajemy pomidory i ciecierzycę, gotujemy 3-4 minuty, zdejmujemy z ognia dorzucamy jogurt, posiekaną natkę z pietruszki i serwujemy.
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete